Boglige bekendelser

Om aldrig at have læst Harry Potter

…. for det har jeg ikke.

71rOzy4cyAL

Eller aldrig er så meget sagt. Jeg gik igang med den femte bog kort tid efter, den var udkommet, men jeg nåede aldrig ret langt. Sikkert fordi jeg ikke have læst de foregående bøger, så der var ikke ret meget, der gav mening i mit hoved.

Vi havde fået læst den første bog læst højt i skolen og vi havde et forløb i engelsk, hvor vi arbejdede med forskellige scener fra den første film, men det interesserede mig aldrig rigtig. Det eneste, som jeg virkelig interesserede mig for, var, at jeg ville være Hermione i mit næste liv, for jeg syntes, at hun var en af de sejeste og flotteste piger, jeg nogensinde havde set.

Jeg ejer alle 7 bøger både på dansk og engelsk, så det er ikke af mangel på læsemuligheder, at jeg endnu ikke har fået dem læst.

Så hvad er grunden mon så? For at være helt ærlig så aner jeg det ikke!

Jeg har set alle filmene op til flere gange (i første omgang missede jeg på en eller anden måde film nr. 6). Jeg drømmer om at besøge Harry Potter studierne i London og Harry Potter World i Orlando, Florida. Så hvorfor er det så svært for mig at tage mig sammen til at læse dem?!

Da jeg startede på bacheloruddannelsen i Engelsk på SDU gik det hurtigt op for mig, at det at have læst Harry Potter bøgerne var et absolut must, når man læste Engelsk og interesserede sig for britisk litteratur og kultur. Så i lang tid undgik jeg al snak om Harry Potter for det eneste viden jeg har er, som sagt, det man får at vide i filmene, og jeg fornemmede hurtigt, at der virkelig er meget, jeg er gået glip af. Men ligesom man har en tendens til at lyve om at have læst diverse bøger, så besluttede jeg at det ikke var værd at skjule for jeg ville alligevel komme til kort på et tidspunkt.

Jeg har sidenhen haft store intentioner flere gange om at ville læse bøgerne og den første bog har længe ligget klar som den næste bog jeg ville læse, men når det så kommer til, at jeg skal vælge bog, så ender jeg altid med at vælge noget andet. Jeg har ingen anelse om hvorfor jeg aldrig kommer igang med den. Måske er det fordi jeg ved, at hvis jeg begynder at læse serien, så kommer jeg også til at nå sidste sætning på den sidste side i den sidste bog og jeg ved, hvor meget jeg hader følelsen af at en serie nu er ovre, men så kunne man jo altid bare begynde forfra igen – det kender jeg rigtig mange, der har gjort med forskellige serier.

Størstedelen af mine veninder har læst alle Harry Potter bøgerne optil flere gange og de spørger mig ligeså ofte hvorfor jeg stadig ikke er kommet igang og jeg må altid være dem svar skyldig for det er også en gåde for mig selv.

En overgang troede jeg, at det var det trodsige i mig, der ikke gad at læse dem, når alle andre også læste dem. Men det er vel egentlig det der burde gøre det ønskeligt at læse dem, for så kunne jeg diskutere dem med alle de andre, der også har læst dem. Den eneste forklaring jeg så kan komme på nu til hvorfor jeg gang på gang beslutter at NU skal jeg snart læse dem og så bliver det aldrig til noget er, at jeg er nået til et punkt, hvor det føles lidt sent at gå igang med dem for alle andre har jo læst dem for længst så gider de mon egentlig høre mig på, når jeg når til de ikoniske øjeblikke i bøgerne, som jeg har hørt så meget om? (Jeg er ret sikker på at svaret er JA SELVFØLGELIG vil de gerne det!)

Jeg finder nok aldrig ud af, hvorfor jeg stadig ikke har læst dem, men nu ryger bøgerne øverst på læselisten for jeg ved ikke hvilken en gang og så må vi se om det ikke lykkes den her gang.

Hvad med dig? Har du læst alle Harry Potter bøgerne eller er jeg ikke så alene om det, som jeg går og tror?

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s