anmeldelse

“Mirror Mirror” af Cara Delevingne med Rowan Coleman

Mirror Mirror af Cara Delevingne med Rowan Coleman, 2017. Anmeldereksemplar fra Politikens Forlag. Antal stjerner: 5/5

IMG_6543

I Mirror Mirror møder vi vennerne Red, Leo, Rose og Naomi. De blev venner ved et tilfælde, da de i forbindelse med et skoleprojekt blev sat i gruppe sammen uden at kende hinanden på forhånd. Skoleprojektet blev starten på deres nu populære band Mirror Mirror og starten på et fantastisk venskab.

Jeg lever i den kejtede fase, nej, jeg er sgu den kejtede fase.

En dag forsvinder Naomi på mystisk vis. Der er ingen spor efter hende og håbet om at finde hende i live bliver mindre og mindre. Miraklet sker dog og Naomi findes bevidstløs i Themsen. Naomi ligger dog i koma og kan derfor ikke selv fortælle, hvad der er sket med hende.

Den smadrede, forslåede pige på hospitalet og min ven Naomi er én og samme person.

Lægerne konkluderer hurtigt, at hun sikkert har forsøgt at tage sit eget liv, men vennerne ved, at det ville hun aldrig gøre. Enten er der sket en ulykke eller så har nogen gjort hende ondt. Vennerne er fast besluttede på at finde ud af, hvad der er sket og ikke mindst, hvem der har gjort det. Men hvorfor har Naomi ikke fortalt dem, at der var noget galt? Og hvor godt kender de hende egentligt – og hvor godt kender de hinanden?

IMG_6547

Jagten på sandheden om hvad der er sket med Naomi bringer vennerne ind i en del af Naomis liv, som hun har holdt hemmeligt for dem. Dette får dem til at reflektere over, hvilke siger af sig selv, som de selv skjuler for de andre. Samtidig må de gøre op med deres egne indre dæmoner for bedre at kunne forstå, hvad der er sket med Naomi. For hvis de ikke selv har forenet det, de er indeni, med det ansigt, de viser udadtil, hvordan kan de så forvente af Naomi at hun ville gøre det samme.

Red, der er sgu da ingen, der går op i, om du er en pige eller en dreng. Folk er ligeglade med, at du er homo. Det er ikke det, det handler om.

—————-

Min første indskydelse, da jeg så at Cara Delevingne skulle skrive en bog var “Åh nej, endnu en kendis der får lov at skrive en bog” og jeg havde ikke de store forventninger, men jeg blev alligevel nysgerrig, da jeg læste præsentationen af bogen. Og nøj hvor er jeg glad for, at jeg gav den en chance!

Jeg kunne ikke lægge bogen fra mig, da jeg først var gået igang. Jeg måtte bare vide, hvad der var sket med Naomi og jeg glemte fuldstændig tid og sted, imens jeg læste.

Red, Leo, Rose og Naomi er sådan nogle karakterer, som jeg ville ønske, at jeg kunne være venner med, hvis jeg var teenager. De er det perfekte billede på, at enhver teenager har noget som han/hun bøvler med i hverdagen og man er aldrig alene, selvom livet kan være hårdt nogle gange.

Jeg ser hverken en særling eller en homo eller en hetero. Ser heller ikke en pige, som gerne vil være dreng. Jeg ser bare mig. Det er den, jeg er, og jeg passer ikke ind i nogen anden kategori end min egen…

Mirror Mirror er en fantastisk bog om venskab, kærlighed, om at stole på sine intuitioner og ikke mindst om at finde sin egen plads i verden.

Mirror Mirror er sådan en bog, som alle bør læse uanset alder, for hvis man er teenager så gennemlever man måske nogle af de samme problemstillinger lige nu ellers så mindes man dengang, hvor man selv var teenager og forsøgte at finde sin egen plads i verden. En yderst anbefalingsværdig bog for alle, der kan lide en god coming of age roman.

IMG_6546

Reklamer

2 kommentarer til ““Mirror Mirror” af Cara Delevingne med Rowan Coleman

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s